RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Claudiu Fometescu n-ar refuza Energia

/ 8 iunie 2010

Claudiu Fometescu n-a reuşit să stopeze dezastrul de la Dinamo, iar echipa bucureşteană a retrogradat la finele acestui sezon în Divizia B.

De răul altora ar putea beneficia acum cei de la Energia, fundaşul dinamovist fiind gata să revină în oraşul natal pentru a juca în Divizia A pentru echipa gorjeană. Este nevoie doar de câţiva paşi mai decişi din partea conducerii clubului Energia.

Reporter: De doi ani Târgu Jiul are echipă în Divizia A. Când te-ar putea vedea spectatorii gorjeni evoluând în tricoul Energiei?
Claudiu Fometescu: Este posibilă o revenire a mea la Târgu Jiu atâta timp cât ea este cu adevărat dorită, cât timp discuţiile nu se opresc doar la simple discuţii.

Reporter: Eşti dispus să laşi Bucureştiul pentru a te întoarce acasă, la Târgu Jiu?
Claudiu Fometescu: Acum, mai mult decât oricând, aş putea pleca din Bucureşti după ce Dinamo a retrogradat în Divizia B. Până acum am încercat tot posibilul ca această echipă să joace tot în Divizia A. Au fost şi alte echipe care m-au vrut, dar s-a tot vorbit de faptul că n-aş pleca din Bucureşti. Se pare că a venit momentul în care aş putea părăsi Bucureştiul, iar dacă ar fi să vin la Energia ar însemna că m-aş întoarce acasă.

Reporter: Este posibilă o venire a ta în calitate de jucător-antrenor?
Claudiu Fometescu: Nu vreau să încurcăm lucrurile. Eu aş veni la Târgu Jiu în calitate de jucător. Simt că mai pot evolua şi mai am multe de spus ca jucător. Oricum, dacă cineva va avea nevoie de sfaturile mele, de experienţa pe care o am, din partea mea există toată deschiderea. Dar, repet, dacă este să vin la Târgu Jiu, o fac pentru a juca în faţa unei săli pline, în faţa unui public frumos.

Reporter: După promovarea echipei Energia în Divizia A, baschetul a devenit un punct de atracţie pentru tinerii târgujieni. Aceştia vin la meciuri, dar şi pe bazele sportive pentru a practica acest sport.
Claudiu Fometescu: Mă bucur să aud că baschetul are un asemenea impact la Târgu Jiu. Eu am plecat în 1992 din Târgu Jiu şi suntem în 2010. Se vorbea încă de pe vremea când eram eu acolo de Divizia A, dar s-a reuşit promovarea abia 16 ani mai târziu. Acum este foarte important ca această emulaţie vis-a-vis de baschet să nu treacă fără a fi exploatată aşa cum se cuvine. Este foarte bine că echipa este în Divizia A, că se urmăresc performanţele, dar nu trebuie uitat că acesta este vârful piramidei. Pentru ca lucrurile să meargă bine este însă nevoie de o bază solidă, iar aici trebuie să fie juniorii, aceşti copii care vin acum să facă baschet.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • Ups spune:

    Asa sa vina fometescu la tg-jiu;nu am nimic de zis;
    poate asa ne vom da seama de adevarata valoare a jucatorilor si suporterilor tg-jieni;
    in rest stati linistiti ca mai rau nu poate sa fie:)

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.