RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jiul cu ocaziile, ACU cu golurile

/ 29 mai 2010

Jiul Rovinari a pierdut, scor 1-3, pe teren propriu meciul cu ACU Arad, echipă care, dacă nu va pierde meciul din etapa viitoare cu Pandurii II, are şanse reale de a juca din sezonul viitor în liga secundă.

Echipa gorjeană îşi propusese ca obiectiv pentru ultimele trei etape de campionat obţinerea a nouă puncte, zestre ce ar fi dus Jiul pe locul 5 la finele sezonului, însă partida cu ACU Arad avea să se termine cu un rezultat nedrept după desfărurarea de forţe de pe teren. Jiul a deschis scorul repede, Milenovici marcând în minutul 19 un gol ce părea să împlinească speranţele gazdelor, însă foarte repede egalitatea a fost restabilită. În minutul 21, arbitrul timişorean Sorin Tarcea a acordat destul de uşor penalti la o intrare imprudentă a lui Cîrciumaru la marginea careului, Bota executându-l cu sânge rece pe portarul Voinea. Jiul a acuzat şocul egalării rapide şi, chiar dacă a dominat teritorial şi şi-a creat alte ocazii de gol, n-a reuşit să mai înscrie, la pauză întrându-se la cabine cu scorul de 1-1.

Jiul a revenit în teren monată pentru a reveni în avantaj pe tabelă şi ocaziile au reînceput să apară la poarta arădenilor, dar, după o imensă ratare a lui Minciună, în  minutul 58, pe un contraatac al oaspeţilor, Bota, lăsat liber la peste 25 de metri, a şutat înşelător, mingea a trecut peste Voinea şi a intrat sub transversală. La 2-1 pentru arădeni, Jiul a forţat măcar egalarea, dar Fotescu, din colţul careului mare, a şutat puţin pe lângă vinclul porţii oaspeţilor, iar Cîrciumaru a irosit cea mai mare ocazie a meciului când şutul său din 6 metri a fost scos de pe linia porţii de un fundaş de la ACU. În plină perioadă de dominare a gazdelor, Cîrciumaru a comis un gest necugetat prin care şi-a lăsat echipa în inferioritate pe final de joc. Faultat de un atacant al oaspeţilor în propriul careu, aproape de tuşă, după ce arbitrul fluierase deja fault pentru Jiul, Cîrciumaru a ripostat la faultul arădeanului şi a fost eliminat de arbitrul întâlnirii.

Chiar şi în zece oameni, Jiul a forţat egalarea, antrenorul-jucător Cătălin Trofin a intrat şi el în luptă şi a fost foarte aproape de a schimba soarta meciului pasându-i ideal lui Fotescu, însă reluarea acestuia din 8 metri nu a modificat tabela aşa cum avea să se întâmple din nou pe contraatac, în minutul 83, când Dochiţa a prins şi el un şut de excepţie prin care l-a învins din nou pe Voinea. La 3-1 pentru oaspeţi, gazdele au depus armele conştientizând că nimic nu mai era de făcut în faţa ghinionului avut, a greşelilor comise de proprii jucători, a unui arbitraj uşor ostil, dar şi a unui adversar care s-a dovedit a fi mult mai experimentat şi care a profitat la maxim de oportunităţile avute pentru a obţine ceea ce şi-a propus.

Jiul Rovinari – ACU Arad 1-3 (1-1)
Stadion „Tineretului”, Rovinari, spectatori: 300

Au marcat: Milenovici (min. 19) / Bota (min. 21 şi 58), Dochiţa (min. 83)

Jiul Rovinari: Voinea – Traşcă, Cîrciumaru, Ularu, Dolcescu (min. 90 R. Rădoi) – Tudorache, Z. Milenovici, Apostol (min. 75 Trofin), Minciună (min. 60 Drăgotoiu) – Şoşoi, Fotescu. Antrenor: Cătălin Trofin.

Cartonaş roşu: Cîrciumaru

Arbitri: Sorin Tarcea – Flaviu Damaschin, Dan Gabriel.

www.sportingorj.ro

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • anonim spune:

    va ti dat la o parte k niste curve,ati intors curu la astia d la ACU…

  • suporter spune:

    ba sa ma lasati cu vanzatorul ala de carciumaru care ar vindeo si pe masa pt bani.

  • ssss. spune:

    Numai este timp de pierdut.Se-apropie sfarsitul campionatului,si va repet:jucatorul de azi numai-e fotbalistul de altadata.jucatorul de azi daca nu-e tinut in priza nu stie sa se respecte.Daca invatam ceva dupa infrangerea cu Mehedintul,poate nu pierdeam cu ACU…S-au poate vom profita macar odata de o sambata ori de o duminica sau la un gratar sa vedem de ce ACU,a fost mai buna

  • ssss. spune:

    Poate ca unii abia asteapta unde,cum si cand va avea loc banchetul.Poate ca unii mari-mici,stiu de ce am pierdut cu ACU.Stim si ca jucatorii au SIMTIT cum au scos punctul la Pandurii.Nu ma bag. Dar,parca abia astept sedinta-ANALIZA pe 2009-2010.Ziua in care trebuie sa fim buni,drepti si cinstiti.Numai de un lucru mi-e frica.Sa nu se rezume totul doar cu dam afara 5, si aducem alti 3 jucatori……….

  • ssss. spune:

    ..sunt convins ca asta nu va garanta un parcurs mai sigur a echipei.Cum vad eu,problema este simpla.Avem tot ce ne trebuie,ne trebuie doar SCHIMBAREA MENTALITATII DE MUNCA IN GRUP,de la conducator pana la sofer.Un regulament de OR.INT dur,valabil si pt.Podaru {pt.mentinerea unei atmosferei sanatoase in vestiar },si pt.a nu obisnui jucatorul cu bani nemunciti,si pt.al determina pe Trofin sa fie mult mai SEVER

  • andrey spune:

    Buai oameni buni,dak au scapat de grija retrogradarii,c ati vrea sa faca.?Aqm sunt cu gandul la vacanta..

  • suporter spune:

    se spune ca ,circiumaru e omul lui podaru , s-ar putea sa stie si ”dl podaru ” de ce carciumaru a facut 11 m , de ce carciumaru atunci cand a avut ocazia sa dea gol a dat pase la portarul advers, de ce circiumaru a lasat echipa in 10 . oare de ce? grea intrebare.

  • eu spune:

    hai jiul

  • corect spune:

    bai,anonim esti, anonim si idiot ramai.anonim si inapoiat la cap. mai vezi si meciul, nu te uita doar la seminte. blat esti tu facut de ai tai.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.