RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Crosişti de aur şi argint la Finala Naţională a Cupei Liceelor

/ 17 mai 2010

Organizate de Direcţia pentru Sport a Judeţului Gorj în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism şi Autoritatea Naţională pentru Sport, finalele de Cros ale Cupei Liceelor au adunat sâmbătă la start, în Dumbrava Drăgoieni, peste 200 de tineri atleţi.

Competiţia a fost un succes pentru gorjeni atât ca organizare, cât şi în ceea ce priveşte rezultatele, echipele Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu reuşind să câştige medalii atât la fete cât şi la băieţi.

Echipa de fete a LPS Târgu Jiu, cu Adelina Bălţoi, Laura Popescu, Paula Moroşanu, Diana Gurambu, Elena Jilavu şi Loredana Saragea în componenţă, a uracat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere câştigând medaliile de aur. LPS Olimpic Botoşani şi Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva au completat podiumul întrecerii pe echipe la fete. Adelina Bălţoi şi Laura Popescu au terminat cursa de 2.000 de metri pe locurile 6 şi 7, învingătoare fiind în clasamentul individual Maria Andrei, de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea, urmată de Ionela Dincă, de la LPS Craiova, şi Iuliana Coşarcă, de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului.

Şi echipa de băieţi a LPS Târgu Jiu, în care au alergat Alin Drondoie, Claudiu Iordache, Ilie Mandoc şi Florin Pătru, a avut o comportare bună, însă la final au trebuit să se mulţumească cu locul II, devansaţi fiind de LPS Olimpic Botoşani, locul al treilea fiind ocupat de LPS Cluj Napoca. Alin Drondoie a fost cel mai bine clasat atlet gorjean în competiţia individuală, el terminând cursa de 3.000 de metri pe locul 6, colegul său Claudiu Iordache a terminat pe locul 8, între cei doi, pe locul 7, terminând cursa un alt gorjean, Alexandru Bogdan Staicu, de la Colegiul Tehnic Ioan Mincu din Târgu Jiu. Dumitru Marica, de la Colegiul Tehnic din Mătăsari, a avut şi el o comportare meritorie la Cupa Liceelor la cros terminând finala pe locul 30.

La finalele Cupei Liceelor la Cros din acest an au participat şi fostele mari campioane Violeta Beclea Szekely şi Ionela Târlea, ambele reprezentând la Târgu Jiu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, din partea Autorităţii Naţionale pentru Sport fiind prezent la această competiţie directorul Nicu Daniel.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • LOREDANA spune:

    Felicitari tuturor participantilor:X:X:X si eu am participat avand in echipa fetele de la Liceul cu Program Sportiv Tg-Jiu …A fost greu dar a meritat..:) bucurandu’ne acum de medalia de aur..:)
    Multa bafta in continuare tuturor atletilor :*:*>:D<

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.