RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Spectacol total la Polivalentă: Hagi şi Popescu fac bani pentru viaţă

/ 13 februarie 2010

Spectacol total la Polivalentă:

Hagi şi Popescu fac bani pentru viaţă

Un meci caritabil, organizat de Umbro România şi CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a făcut ca astăzi Târgu Jiul să fie capitala fotbalului românesc şi acestea nu sunt doar cuvinte goale pentru că acolo unde se află Gică Hagi, Gică Popescu şi Ion Crăciunescu se poate spune că se află mare parte din tezaurul fotbalului românesc.

Sala Polivalentă din Târgu Jiu a fost neîncăpătoare, şi aşa ar fi fost şi dacă era de zece ori mai mare, mulţi tineri care n-au apucat până acum să-l vadă jucând pe Hagi reuşind să fie prezenţi la întâlnirea cu cel supranumit „regele”. Venirea acestuia în Târgu Jiu n-a fost trecută cu vederea nici de puţinii aromâni din Gorj, un banner, plasat inspirat sub tabela de marcaj, urându-i în aromână, cu dragoste armânescă, bun venit în Gorj „celui mai ales dintre aromâni, bucuria României”.

Meciul propriu zis, unul al amintirilor, a tăiat respiraţia celor din tribune, prezenţa artiştilor de pe teren făcând adesea publicul spectator să tacă, poate de teamă ca visul lor de-o viaţă să nu se spulbere. Alături de Hagi, Gică Popescu, Lung, Rotariu, Cârţu, Belodedici, Adi Ilie, Doboş, Bătrânu, Gabi Popescu sau Băban, de admiraţia tribunei s-au bucurat şi cei care pe vremuri jucau pentru Pandurii: Hârsu, Porojnicu, Doru şi Nelu Mihuţ, Găman, Băluţă, Andriucă, Frimu, Rădoi, Şolea, Gaşpar, Burlan, Filip, Ciobotariu, Niţă sau Buia.

Generaţia de Aur s-a impus cu scorul de 5-4 prin golurile marcate de Hagi, Adi Ilie – de două ori şi Băban, în vreme ce „gloriile” Pandurilor au înscris prin Buia, Doru Mihuţ şi Nelu Mihuţ, ultimul semnând şi el o dublă.

Cel mai important moment al spectacolului-eveniment a fost cel în care tricourile au fost licitate, suma obţinută fiind donată familiei lui Andrei Glăvan, un tânăr de doar 8 ani nevoit să lupte cu o tumoră aflată pe creier. Sportingorj.ro a deschis licitaţia obţinând tricoul lui Silviu Lung pentru 300 de lei. Marius Benegui şi-a făcut încălzirea luând tricoul lui Adi Ilie pentru 500 de lei, ceva mai târziu reuşind să pună mâna şi pe echipamentul lui Gică Popescu scoţând din buzunar 3.000 de lei. Tricourile lui Bătrânu, Băban şi Gabi Popescu, toate trei însumând 800 de lei au fost achiziţionate de Petrişor Gurică. Tricoul lui Iosif Rotariu a fost obţinut de Viorel Popescu pentru 300 de lei, aceeaşi sumă fiind dată de Ion Ruşeţ pentru tricoul fostului pandur Adelin Şolea. Tricourile purtate de Robert Niţă, care a jucat şi pentru Pandurii şi pentru „Generaţia de Aur”, au rămas în familie, pentru ele fiind plătită suma de 200 de lei şi 100 de euro. Şeful SNLO, Daniel Burlan, a plătit 400 de lei pentru tricoul purtat de Toni Doboş la primul meci de fotbal jucat după terbilul accident căruia cu greu a reuşit să-i supravieţuiască. Sumele au crescut ameţitor atunci când în licitaţie a intrat şi preşedintele Pandurilor, Marin Condescu punând în final mâna pe patru tricouri donând 3.000 de lei pentru tricoul lui Hagi, 1.200 de lei pentru cel purtat de Sorin Cârţu, 1.000 de lei pentru cel al actualului antrenor al Pandurilor, Liviu Ciobotariu, şi 2.300 pentru echipamentul purtat de arbitrul Ion Crăciunescu, cel care a condus singur licitaţia pentru obiectele pe care le-a donat. Nici preşedintele Consiliului Judeţean Gorj n-a plecat cu mâna goală, pentru 1.000 de lei acesta alegându-se cu tricoul lui Belodedici.

La familia micuţului Andrei Glăvan vor ajunge aproximativ 50.000 de lei, bani adunaţi din licitaţia tricourilor, sumele donate de spectatori în tribunele Polivalentei, dar şi cele date de jucători după finalul acţiunii. În plus faţă de aceşti bani, compania Blue Air, partener al evenimentului de la Târgu Jiu, a donat 5.000 de euro în speranşţa că micuţul gorjean va ieşi învingător din lupta cu boala.

Între momentul de deschidere, susţinut de Andra, care a concertat vreme de 45 de minute, şi cel al meciului „Generaţiei de Aur” cu „Gloriile Pandurilor”, clubul târgujian a prezentat lotul cu care Pandurii vor ataca returul acestei ediţii de campionat.

Înainte de a părăsi Târgu Jiul, Hagi şi Gică Popescu au participat la inaugurarea oficială a magazinului Umbro deschis recent la Târgu Jiu, „Baciul” şi „Regele” fiind cei care au tăiat panglica de inaugurare.

www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • fan_handbal_gorj spune:

    SUPERB show, super gala, frumos spectacolul si incantator meci, chiar dak a fost jucat la nivelul de old-boys, ce sa mai spun decat atat: multumim pt acest spectacol!

  • gsp tv gorj spune:

    doar pentru tricoul lui HAGI sa dat 1200 de lei (12 MILIOANE, lei vechi) putin, RUSINE

    • gsp tv gorj spune:

      scz, greseala , am inteles gresit, insa pentru o cauza nobile se putea mai MULT,in fine bravo lor, SUCCES

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.