RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie dramatică pentru Energia în deplasare cu Steaua Turabo

/ 24 ianuarie 2010

Trupa lui Theo Evans a obţinut o victorie extrem de importantă în deplasare, în compania celor de la Steaua Turabo Bucureşti, scor 84-81, succesul Energiei fiind cu atât mai important cu cât el a fost obţinut în faţa unei contracandidate la un loc în play-off.

Startul meciului a fost unul perfect pentru echipa gorjeană, care a condus cu 10-2, dar gazdele au egalat la 18 în a doua jumătate a primului sfert. Trim, Tyner şi Troupe n-au fost de acord şi în doar un minut au dus scorul la 18-25, iar după o serie de aruncări de trei puncte reuşite de ambele echipe primele 10 minute s-au încheiat cu un avantaj de cinci puncte pentru Energia, scor 23-28. Următoarele 10 minute au fost unele în care Steaua a reuşit să ia în două rânduri un fragil avantaj de un punct pe tabelă, însă pe finalul primei reprize Energia a reuşit să-şi conserve avantajul luat în primul sfert, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 40-45.

Cel de-al treilea sfert a avut două părţi distincte, una în care Energia a părut că se va detaşa decisiv conducând şi la 13 puncte, şi o a doua în care trupa lui Evans a fost total depăşită. Vreme de aproiximativ cinci minute, de la scorul de 48-61, Energia a mai înscris până la finalul sfertului trei doar trei puncte dintr-o aruncare a lui Lupusavei, răstimp în care Steaua a marcat nu mai puţin de 16 puncte, zestre cu care a fost ajutată să intre în sfertul decisiv la egalitate cu gorjenii, scor 64-64.

Ultima parte a meciului a fost una interzisă cardiacilor, Steaua a ajuns la trei puncte avans, scor 71-68, dar Energia a replicat imediat revenind la conducere. Troupe şi Voinescu şi-au trecut în cont câte o reuşită de trei puncte, iar cu două minute înaintea finalului Steaua avea un avantaj de un punct. Trim a reuşit însă cu 45 de secunde înainte de final un coş şi o recuperare, ulterior Căpuşan fiind faultat şi trimis la linia e libere. A urmat apoi o serie ucigătoare de faulturi şi aruncări libere, Energia pierzându-şi în acest răstimp trei jucători, Darby, Trim şi Căpuşan acumulând câte cinci greşeli personale. Baschetbaliştii lui Theo Evans au dovedit însă că au nervii mai tari, Troupe a ratat o singură aruncare de la linia de fault, Timus l-a imitat, însă americanul stelist a ratat ultima fază a meciului, fază în care bucureştenii aveau nevoie de o reuşită de trei puncte pentru a duce meciul în prelungiri.

Energia are un debut perfect de retur cu două victorii extrem de importante în faţa celor de la BCA Piteşti şi Steaua Turabo şi ocupă locul 9 în clasamentul Diviziei A de baschet masculin, la doar un singur succes de locurile de play-off. Etapa viitoare, miercuri, la Târgu Jiu Energia va primi vizita celor de la CSU Atlasib Sibiu în cadrul celei de-a treia etape a returului.

www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • laurentiu spune:

    Felicitari pentru victorie,dar sa nu mai faceti de astea ca mor de inima !!!!

  • fan_handbal_gorj spune:

    bravo, baieti! felicitari baschetbalistilor de la Energia si succes in continuare!

  • abu spune:

    Hai sa venim cat mai multi miercuri la sala pentru ca echipa are un meci foarte greu si are nevoie de noi!
    Hai Energia!
    Spargem tot in acest retur!

    • laurentiu spune:

      Sala va fi plina cu siguranta.De spart tot e cam greu.important e sa cistigam tot acasa si sa mai invingem macar o data in deplasare.

      • abu spune:

        Cam asta am vrut sa spun si eu. Oricum nici cele trei de pe primele locuri nu ne bat la mai mult de 10 pct. Daca ne bat…

  • laurentiu spune:

    miercuri la 19?

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.