RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Evans a vrut ca Energia să învingă la mai mult de cinci puncte, diferenţă la care gorjenii au pierdut în tur

/ 17 ianuarie 2010

Finalul partidei dintre Energia Rovinari şi BCA Piteşti a avut un moment tensionat, cu 12 secunde înaintea sirenei de final, antrenorul echipei gorjene solicitând time-out.

Theo Evans a întârziat mult acest time-out dând indicaţii elevilor săi, fapt ce l-a intrigat pe antrenorul oaspeţilor, sârbul Mladen Ostojic, care, în semn de protest, atunci când Energia se îndrepta spre teren pentru reluarea jocului, a cerut la rându-I time-out fără însă a mai da vreo indicaţie jucătorilor echipei piteştene. Mulţi n-au înţeles care a fost rolul acestui război psihologic între cele două bănci tehnice în momentul în care învingătoarea era în mod evident stabilită. S-a crezut că este vorba doar de o schemă prin care Energia să încheie jocul cu o fază spectaculoasă, eventual un slam dunk, pentru a răsplăti suporterii, însă Theo Evans a dezvăluit la conferinţa de presă că substratul a fost cu totul altul: “La baschet, în caz de egalitate, se iau în calcul rezultatele directe. Ei ne-au bătut la cinci puncte în tur, iar noi trebuia să câştigăm la o diferenţă mai mare. Am vrut să-i motivez pe băieţi pentru a nu pierde o minge uşoară în terenul nostru şi să le dăm posibilitatea să reducă din handicap. Am vrut să mă asigur că nu se fac astfel de greşeli”, a declarat antrenorul american al Energiei.

Între Energia şi echipa piteşteană sunt în acest moment 3 puncte, Theo Evans apreciind înainte de debutul returului că trei echipe aflate în zona locurilor de play-off ar putea avea probleme din cauza programului dificil în retur, iar gorjenii ar putea profita de acest lucru luându-le faţa în clasament. Aceste echipe sunt, în opinia antrenorului american, CS Otopeni, BC Mureş Târgu Mureş şi BCA Piteşti.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.