RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Theo Evans a încercat să explice înfrângerea de la Târgu Mureş prin diferenţa de valoare a celor două loturi

/ 12 noiembrie 2009

baschet1211Antrenorul Energiei, americanul Theo Evans, a declarat că după meciul cu Mureşul Târgu Mureş şi-a dat seama că fără un jucător de valoare pe poziţia 5 îi va fi greu să îndeplinească obiectivul, acela de a juca în play-off.

Evans a spus că baschetbaliştii pe care îi foloseşte ca pivoţi sunt mai mult jucători de poziţia 4, doar Isleam Şenai fiind potrivit pentru poziţia 5, dar acesta nu poate lupta de la egal la egal cu străinii celorlalte echipe, dovadă că la Târgu Mureş nu a recuperat nicio minge în cele 13 minute jucate.

Evans a mai declarat că diferenţa în baschetul din România se face la nivelul banilor investiţi, iar dacă la Târgu Mureş au fost ceva probleme la începutul campionatului, acum au găsit resurse financiare cu care au completat lotul cu jucători de valoare, iar rezultatele se vor vedea în viitor. Deşi ar dori o îmbunătăţire a lotului chiar şi în acest moment, Evans este conştient că Energia nu va putea face efortul financiar pe care Mureşul l-a făcut şi aşteaptă ca măcar la iarnă ceva să se schimbe pentru a putea privi cu mai mult optimism spre partea a doua a campionatului.

Referinduse la meciul pierdut la Târgu Mureş, Evans a considerat că elementul determinant în obţinerea victoriei de către gazde a fost revenirea lituanianului Arturas Masiulis: „Am început foarte bine meciul de la Târgu Mureş, am făcut o primă repriză foarte bună însă cei de la Târgu Mureş au un pivot foarte mare şi foarte bun. Acesta a fost lovit la ochi în primul sfert şi a fost nevoit să nu mai joace. Cât a lipsit el, noi am jucat foarte bine, însă a revenit după pauză şi ne-a ucis. A înscris zece puncte sau chiar mai multe consecutiv, a pus 5 capace şi toate aceste lucruri ne-au făcut să avem o cădere. A fost omul lor decisiv în acel sfert. Am cerut time-out de câteva ori, am încercat să ne regrupăm, dar de fiecare dată a fost la fel. Noi ratam, iar acest jucător, Masiulis, înscria din nou, fază după fază. Din păcate nu am avut pe nimeni capabil la acea oră să-l oprească pe acest jucător. Încet, încet ei şi-au revenit, ajutaţi şi de acest jucător, dar şi de public. Ceilalţi jucători mureşeni au început să ia exemplul lui Masiulis, iar noi am luat-o încet, încet în jos.  Din păcate, uitându-mă pe banca noastră nu am găsit jucători de valoare aşa cum Mureşul are… În ultimul sfert ne-am mai revenit, dar nu suficient pentru a mai putea face ceva pentru a schimba soarta meciului”, a declarat Evans despre partida de coşmar de la Târgu Mureş, pierdută de Energia cu scorul de 92-77 după ce a avut la un moment dat un avantaj de 18 puncte.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.