RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Lupusavei reîncărcat – Energia a câştigat după două reprize de prelungiri meciul cu Dinamo

/ 1 noiembrie 2009

tyner dinamoBaschetbaliştii Energiei au luptat din greu pentru victoria din meciul cu Dinamo, aceasta venind abia la finalul celei de-a doua reprize de prelungiri, scor 91-87 (21-18, 18-20, 9-11, 20-19, 8-8, 15-11).

Cel mai lung meci de baschet din scurta istorie a Energiei în Divizia A a început cu un uşor avantaj pentru oaspeţi, care au condus cu 5-0 şi 7-2, însă gorjenii au avut un parţial de 7-0 şi au preluat conducerea cu 9-7, câştigând în cele din urmă primul sfert cu 21-18. Sfertul secund a fost început excelent de Energia, care a jucat minute bune cu patru români în teren, moment în care a condus la 8 puncte diferenţă, scor 29-21, şi părea să se desprindă în câştigătoare. În ciuda faptului că Sokolov a fost eliminat în debutul sfertului doi, Dinamo a revenit în joc destul de repede şi la pauză mai avea de recuperat un singur punct, scor 39-38.

Pauza nu a fost un sfetnic bun, aşa cum se obişnuieşte a se spune, sfertul trei debutând sub semnul unei incredibile serii de greşeli de ambele părţi, după cinci minute de joc cele două echipe marcând doar câte două puncte. Energia a continuat să evolueze în scădere de turaţie şi oaspeţii au preluat conducerea, înaintea sfertului patru echipa gorjeană fiind în deficit cu un punct în faţa adversarului.

Două aruncări de trei puncte reuşite de Lupusavei şi un coş marcat de Amărghioalei aduceai Energiei în primele minute ale sfertului patru un avantaj de 5 puncte. Tyner, foarte slab la acest meci, a reuşit şi el pe final câteva aruncări bune, iar cu 37 de secunde înainte de final Energia avea un avans considerat suficient de spectatori, care la 68-64 erau gata să părăsească sala. Nu a fost însă de acord gorjeanul dinamovist Claudiu Fometescu, cel care şi-a condus colegii spre o egalere miraculoasă, meciul intrând în prelungiri.

Nu foarte obişnuiţi cu regulamentul de baschet, unii dintre spectatori intenţionau să plece acasă gândind că partida se poate încheia la egalitate, precul la handbal sau fotbal. Prin surprindere a fost luat şi cronometrorul sălii care a avut nevoie de minute bune pentru a seta tabela pentru o repriză de prelungiri de 5 minute. A fost envoie de o resetare a tabelei şi de o pornire a cronometrului de la minutul 10, urmând ca prelungirile să se încheie atunci când acesta va ajunge la minutul 5.

Nici prelungirile n-au fost lipsite de suspans, ambele echipe au condus, Energia avea trei puncte avans cu câteva secunde înainte de expirarea timpului, dar Fometescu a înscris din nou de la distanţă aduncând o nouă repriză de prelungiri. A doua repriză de prelungiri l-a scos din nou la rampă pe Lupusavei, care a ridicat sala în picioare mitraliându-şi adversarii cu aruncările de trei puncte. Energia a ajuns să conducă cu 89-83 când mai era mai puţin de un minut de joc şi se părea că gorjenii sunt siguri de victorie, dar Dinamo a mai zvâcnit o dată înainte de a fi răpusă, tabela indicând 89-87 cu şapte secunde înainte de final, suporterii Energiei temându-se că va fi nevoie de un nou extra-time. N-a fost aşa pentru că Lupusavei avea să înscrie de două ori şi de la linia de fault închizând tabela la 91-87 şi seara cu o întreagă sală scandându-i numele ca unui adevărat salvator.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.