RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Liga Profesionistă de Fotbal, gata să acţioneze în cazul apariţiei gripei A-H1N1 în rândul fotbaliştilor

/ 31 octombrie 2009

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat instaurarea unor măsuri de protecţie pentru evitarea contaminării cu virusul A-H1N1.

Astfel, de acum înainte jucătorii, antrenorii şi cei care fac parte din staff-ul tehnic al echipelor din Liga I au primit recomandarea „de a nu mai expectora saliva sau apa folosita pentru clătirea gurii pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite, în acest scop, vase speciale cu capac”.

De asemenea, Mitică Dragomir a declarat că, în cazul în care Ministerul Sănătăţii îi va cere acest lucru, va impune vaccinarea obligatorie pentru toţi cei implicaţi în fotbalul de la nivelul Ligii I: „Aşteptăm să iasă vaccinul pe piaţă şi apoi cluburile vor avea obligaţia să-l cumpere şi să vaccinăm toţi fotbaliştii. O să ne vaccinăm toţi, de la Bănel Nicoliţă la Gigi Becali, dar deocamdată nu a apărut pe piaţă”, a declarat preşedintele LPF.

Medicul Pandurilor, Ion Şerban, a declarat că nu crede că această măsură va fi luată prea curând în România: “Deocamdată este vorba de o vaccinare benevolă, nu una obligatorie. Este nevoie de o legislaţie în acest sens, obligativitatea fiind un lucru greu de admis acum, când încă părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte acest vaccin. Din câte ştiu eu, acest vaccin încă nu a trecut toate testele, este încă la nivelul studiului, a probelor, iar multe ţări încă sunt sceptice în ceea ce îl priveşte. Probabil, la mijloc sunt şi foarte multe interese, el fiind şi destul de scump, aşa că nu cred că în România se va trece la obligativitatea vaccinării. Mai mult decât atât, nu cred că fotbalul este una dintre categoriile cu un grad ridicat de risc”, a declarat doctorul Pandurilor, care spune totuşi că dacă Ministerul Sănătăţii o va cere, va trece şi la vaccinarea jucătorilor.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.