RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Diagnostic şocant pentru Milan Vukas: Extrema Energiei suferă de cancer testicular!

/ 31 octombrie 2009

vukas_prezentareDupă ce echipa de handbal a avut o evoluţie foarte bună în acest debut de campionat, o veste năpraznică loveşte acum Energia. Milan Vukas, extrema dreaptă de 23 de ani a echipei gorjene a fost diagnosticată vineri având cancer testicular.

Vukas a făcut un control tomografic la Târgu Jiu şi a primit această veste, el luând decizia de a se întoarce de urgenţă în Serbia pentru a efectua alte analize în speranţa că, poate diagnosticul pus în România nu va fi cel corect.

Preşedintele Energiei, Gore Popescu, a primit şi el vestea din partea antrenorului Vasile Stângă: „Este o veste care ne-a şocat pe toţi. Am vorbit cu Vasile Stângă şi era şi el foarte afectat. Asistentul Tocaru a fost cu el la tomograf şi au primit acest diagnostic foarte grav. Sperăm totuşi că nu este adevărat sau că se va reuşi tratarea sa până la vindecare. Am înţeles că este operabil, că este vorba de un stadiu incipient al bolii. Tatăl său îl aşteaptă la Belgrad pentru a face mai multe analize acolo. Am înţeles că au o situaţie destul de bună şi au acces serviciile medicale de cea mai bună calitate. Clubul va fi alături de jucător. Este jucătorul nostru şi vom avea grijă de el. Sperăm că tinereţea îl va ajuta să treacă cu bine peste aceste probleme”, a declarat Gore Popescu.

Cel mai cunoscut caz de acest gen este cel al ciclistului american Lens Armstrong, care, diagnosticat cu canser testicular în 1996 şi având la vremea respectivă şanse minime de a supravieţui, a reuşit să învingă boala şi chiar mai mult, el fiind singurul ciclist care are în cont şapte victorii consecutive, între anii 1999 şi 2005, în Turul Franţei.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.