RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Liviu Ciobotariu este noul antrenor al Pandurilor

/ 29 octombrie 2009

ciubotariu si margarit instalare panduriiFostul fundaş dinamovist Liviu Ciobotariu s-a înţeles miercuri seara cu cei din conducerea Pandurilor şi a preluat conducerea tehnică a echipei gorjene după demisia lui Sorin Cârţu.

Noul antrenor al Pandurilor şi-a împărţit cariera de jucător în România între două echipe, Progresul şi Dinamo, pentru un tur de campionat fiind însă jucător chiar la Pandurii Târgu Jiu, formaţie pentru care a jucat în 1989. Liviu Ciobotariu a evoluat vreme de şase ani, între 1999 şi 2004 în Belgia pentru Standard Liege, Mons şi Antwerp, după această perioadă el revenind în România la Dinamo, echipă la care şi-a încheiat cariera de fotbalist. Liviu Ciobotariu a evoluat de 32 de ori în tricoul echipei naţionale în perioada 1997-2001, el participând cu echipa naţională şi la turneul final al Campionatului Mondial din 1998, acolo unde a fost titular în toate cele patru partide jucate de România, şi la turneul final al Campionatul European din 2000, turneu la care a fost titular în meciurile cu Germania şi Italia.

Ca antrenor, Liviu Ciobotariu a debutat stând pe banca celor de la FC Naţional în ultima etapă a turului sezonului 2006-2007, meci câştigat în Giuleşti de Rapid Bucureşti cu scorul de 2-1. A fost primul moment în care Ciubotariu s-a intersectat cu Sorin Cârţu, Sorinaccio preluând din retur echipa din parcul cu platani. Ciobotariu a refuzat atunci să fie secundul lui Cârţu şi a ales drumul ligilor inferioare, acolo unde în scurt timp şi-a creat imaginea unui antrenor tânăr şi ambiţios, în vara lui 2008 reuşind să promoveze în prima ligă pe cei de la CS Otopeni. Ciobotariu a fost însă înlăturat de la conducerea echipei din Otopeni, dar rezultatele dezamăgitoare înregistrate în turul campionatului 2008-2009 l-au readus la timona echipei care în retur a reuşit câteva rezultate notabile: 0-0 cu Dinamo în Ştefan cel Mare, 2-2 cu FC Timişoara, 4-1 cu Poli Iaşi şi 6-0 cu Farul Constanţa. CS Otopeni a retrogradat în Liga a II-a, iar Liviu Ciobotariu a rămas la conducerea acestei echipe până când a primit propunerea Pandurilor. CS Otopeni este în acest moment, după ce a disputat 10 meciuri în Liga a II-a echipa cu cel mai bun atac din seria sa cu 25 de goluri marcate.

Liviu Ciobotariu va fi ajutat la Pandurii de secundul pe care l-a avut şi la CS Otopeni, Gabriel Mărgărit, cei doi fiind împreună în acest an şi la specializarea cerută pentru obţinerea licenţei PRO, clubul ales fiind Standard Liege, club la care Ciobotariu a evoluat în trecut şi care este antrenat în prezent de Loţi Boloni, antrenor sub conducerea căruia a evoluat sub tricolor.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.